zaterdag 10 december 2016 | home | zoeken | contact | www.psv.nl
Uitslagen (12 dagen)

Toernooien: Beste keepers

Gepubliceerd op 05-04-2010 @ 21:18

Afgelopen weekeinde namen er enkele PSV Jeugdteams deel aan verschillende Paastoernooien in binnen- en buitenland.

PSV A1 reisde af naar Düsseldorf in Duitsland voor de U19 Cup. Een erg jonge selectie nam het daar op tegen gerenomeerde tegenstanders uit heel Europa. Helaas wist PSV niet de finalerondes te bereiken. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door VFB Stuttgart.

PSV D1 in Kusadasi


PSV D1 verbleef de afgelopen week in Turkije, waar zij in Kusadasi deelnamen aan een internationaal voetbaltoernooi. De eerste wedstrijd tegen Besiktas werd met 2-0 verloren. Zeker na een zware reisdag kan dat gebeuren. De groep was onderweg van 07.00 tot 22.00 uur. De tweede wedstrijd ging een stuk beter. Tegen Ankaraspor werd met 3-0 gewonnen. Goed schakelen tussen aanval en verdediging, de vrij man vinden, combineren; dat lukte allemaal prima in deze wedstrijd. Yentl Meyssen opende score met een kopbal die hij vanaf de flank kreeg van Vincent Heilmann. Vincent maakte zelf de tweede uit een strafschop en Yentl nummer drie op aangeven van Arnaut Groeneveld.

De wedstrijd tegen Buca Young F.A. eindigde zoals die was begonnen 0-0. Het was een gelijk opgaande wedstrijd. Om een beslissing te forceren worden na afloop strafschoppen genomen. Yannick van Osch pakte er vier van de vijf en voor PSV scoorden Dirk Abels en Maarten Peijnenburg.
Tegen Eskisehirspor werd het 6-0. De doelspunten werden gemaakt door Arnaut Groeneveld 3, Dante Rigo, Yentl Meyssen en Jasper van Hertum.
De wedstrijd tegen BJK London werd met 2-1 gewonnen. Hier werd gescoord door Vincent Heilman en Arnaut Groeneveld.

PSV was voor het doorgaan in de hoofdgroep afhankelijk van puntenverlies van Besiktas, maar die gaven niets weg. Dit betekende dat PSV tweede werd in de poule, gelijk met Besiktas. Het onderlinge resultaat was echter beslissend. PSV gaat vanaf zaterdag spelen voor de plaatsen 9 tot en met 16. In die reeks met 2-0 verloren van Altay.
Een 1-0 op Azarbaycan Gebele betekent dat PSV zondag om 10.00 uur voor de dertiende plaats zal spelen tegen Ankaraspor. Die wedstrijd eindigde in 0-0. Strafschappen brachten de beslissing. PSV werd veertiende. PSV's doelman Yannick van Osch werd verkozen tot keeper van het toernooi.


PSV D2 in Voorschoten


PSV D2 kende een voortvarende start in Voorschoten. VFL Bochum (1-0) en Volendam (2-1) werden verslagen. Ondanks een 3-1 nederlaag tegen Excelsior mocht PSV toch door naar de halve finales. Hierin ontmoetten zij MSV Duisburg. Omdat de wedstrijd eindigde in 1-1 moesten strafschoppen uitwijzen wie naar de finale mocht. Duisburg trok hierbij aan het langste eind en won met 5-4. In de strijd om de 3e plaats werd door PSV met 1-0 verloren van FC Groningen.

Ook bij dit toernooi was de troffee voor beste keeper voor een PSV-er. Ieke Scheerhoorn werd uitverkozen tot beste keeper van het toernooi.


Laatste wijziging op 05-04-2010 @ 21:18. Categorie: Nabeschouwing


SoccerLAB
PSV FANstore
Mijn PSVJeugd.nl
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

ingelogd blijven
Verjaardagen
Jarigen vandaag
Er zijn geen jarigen deze dag
 
Jarigen morgen
Dante Rigo18 jaar